Sirkula inngikk kontrakt med oppstart januar 2017 med RenoNorden … resultat – masse klager allerede på uteblitt henting av søppel. Masse brudd på arbeidsmiljøloven osv.

Sirkula reklamerte med at fra 2017 kjører de nye, gule renovasjonsbilene på ditt matavfall og restpromp i stedet for millioner av år gammel olje laget ute i Nordsjøen.

Anbud ja. Alt skal konkurranse-/anbudsutsattes og det er det gjort nå også. Nortransport som har vært renovatør og gjort en flott og sikker jobb for befolkningen i disse kommunene, tapte anbudsrunden. Beklagelig.

Jeg lurer litt på om de som har gjennomgått anbudsdokumentene og avgjort denne saken virkelig har gjennomgått RenoNorden og deres økonomi. Det tviler jeg på. Leste E24 og får der servert bl.a. «Har bundet seg til tapskontrakter i opptil ti år etter anbudsfeil. Avfallsselskapet RenoNorden tar store tap i andre kvartal 2016 etter å ha gjennomgått sin kontraktsportefølje. Seks avtaler vil tynge selskapet det neste tiåret.»

Ikke mye hyggelig lesning for dem som har tegna kontrakt på vegne for oss innbyggere og Sirkula.

I Oslo bomma de fullstendig med sitt anbud og renovatør som drev rovdrift på ansatte og søppel som når stadig nye høyder. Et anbud som man egentlig ikke behøver å være økonom for å forstå ikke holder mål.

Ser at ordførerne her på Hedmarken er bekymra. Og det har de all grunn til. Det er grunner til at enkelte selskaper kan underby andre aktører. Og da man ser at søppelbilen er enmannsbetjent så er det starten til dårlig gjennomføring. Og i andre omgang med det forannevnte fra E24 så er det en enda større bekymring. Økonomi. Her kan det bli hånd til munn tilstander.

Nå vakler RenoNorden og går kanskje konkurs. Det blir katastrofe mener nå jeg. Litt artig uttalelse fra direktøren i Sirkula: «Plan B». Hun sier det arbeides med en plan, hvilken plan vil hun ikke ut med. At ledelsen tror at det står andre aktører klar til å ta over og utføre jobben – er nok dessverre en drøm som fort vil bli et mareritt.

Og dette marerittet får vi som kunder i form av overfylte søppelkasser og fare for rotteplage.

Tror kommunene må ha folk som ser realiteter og fare for dårlige tjenester til hva ting koster, heller enn enspora økonomi og innsparing.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.