Om jeg ikke husker feil fra min tidlige lærdom var det et par av de gamle greske filosofer som, etter å ha studert en rekke styringsformer, uttalte noe slik som at demokrati lett kan utvikle seg til et «pøbelvelde». Er vi nordmenn kanskje kommet dit at vi bør tenke grundig over det?

Med det tenker jeg ikke bare på den senere tids avsløringer av enkelte politikeres omgang med sterke drikker og utagerende sexliv, men vel så mye på en del politikeres holdninger til vår konstitusjon og våre lover.

Vel er det så at det er stortingspolitikerne som vedtar og setter lover ut i livet, men de er ikke hevet over loven. Gjeldende lov gjelder for Stortinget og den enkelte politiker så vel som for oss andre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.