Nå blir det gjort ytterligere grep for å forsterke denne oppfatningen. Alle byens sykehjem blir sertifisert som livsgledesykehjem. Tenk om det samme kunne skje også i Ringsaker!

Det er en kjensgjerning at alt for mange sitter understimulert på sykehjemmene våre. I følge stiftelsen Livsglede for eldre, som er ansvarlig for prosjektet på Hamar, skal beboernes liv fylles med mer innhold og aktiviteter. Stikkord er frisk luft, hobbyer, kontakt med dyr, sang, musikk, kultur og fokus på ernæring og måltider.

HER kan du lese en liten HA-sak om livsglede for eldre.

Ringsaker kommune er en ener i byutvikling, næringsutvikling og økonomikontroll. Det skal vi være glad for. Vi stiller i verdensklasse med planer om Mjøstårn og Mjøsbru. Vi har en ordfører og rådmann mange misunner oss for sin ansvarlighet og driftighet. Vi har framsynte politikere. Vi er stolt over å bo i Ringsaker kommune.

Like sterkt har ikke fokuset på eldreomsorg vært. Innen denne sektor har det vært en merkelig og «øredøvende» stillhet fra ansvarlig hold. Men tenk om vi kunne nå ambisjoner vi kunne skryte av her også? Som for eksempel å gjøre som Hamar kommune, å sertifisere alle sykehjem som livsgledesykehjem.

Sjølsagt er ikke sykehjemsomsorgen i Ringsaker i krise. Alle eldre får sine basale behov dekket. Mange er fornøyd med dette, ettersom sitt sykdomsbilde. Men ikke på langt nær alle.

En sykehjemsbeboer uttalte dette: her er det så kjedelig at en kan daua.Mange føler det slik. Derfor er det så utrolig positivt at det settes fokus på økt trivsel for eldre på sykehjem. slik Hamar kommune så forbilledlig gjør.

Det er ikke sikkert det koster all verden å gjøre en forskjell. Og selvsagt er prioritering stikkordet. Men kanskje dreier det seg om at nærhet til denne epoke i livet er fjern for de som styrer og bestemmer. At det derfor er vanskelig å identifisere seg med eldre og skrøpelige.

Å bli sett, å bli respektert, er et innebygget behov hos alle. Å få en meningsfylt alderdom i glede og trivsel, er vel ønskedrømmen for de fleste av oss.

Jeg har likevel trua. Trua på at vi får livsgledesykehjem også i Ringsaker.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00