Det er normen som gjør oss syke. Allikevel insisterer Ola Nordmann på å innta kjøtt, brød og melk som om livet var avhengig av det. Når skal vi ta hintet?

Fra alminnelige helseplager som uskyldige forkjølelser til kroniske sykdommer som ADHD, demens, depresjon, kreft, leddgikt og allergier; kroppen protesterer, og vi doper den ned med smertestillende midler og kjemiske medisiner og fortsetter våre liv. Ikke ser vi på kroppen som et mesterverk som kunne helbredet seg selv, og vært sterk, om vi bare hadde gitt den det den trengte. Setter vi ikke spørsmålstegn ved å pumpe inn diesel i en bensintank som var skapt for 95 blyfri? Hvorfor trekker vi ikke samme konklusjon når det kommer til kroppen vår, når vi opplever at den ikke fungerer som den skulle?

Det er på høy tid at vi begynner å ta ansvar for helsen vår, og slutter å stole blindt på den profittstyrte farmasøytindustrien, det politisk styrte mattilsynet og leger med en utdanning som har røvet dem fra å se alvoret og konsekvensen av offentlige ernæringsanbefalinger som til syvende og sist gjør oss syke.

Det kommer ned til det faktum at vi ikke har utdannet oss selv utenfor hovedstrømmens råd og levemåte, og ikke har oppdaget at myter må testes i hver generasjon. Sannheten er at det de fleste vil kalle ufarlig, truer din livskvalitet daglig. Mat fra mikrobølgeovn, hermetisert mat, sukker, bordsalt, hvitt mel, kjøtt, meieriprodukter, alkohol, kaffe; du kan ikke innta dette uten å oppleve negative konsekvenser. Hvorfor ser vi da mesteparten ukritisk konsumere nettopp disse tingene? Kan det være vi har blitt feilinformert?

Det finnes utallige mennesker over hele verden som har blitt syke og funnet ut at de var selv i stand til å gjøre noe med det. Jeg er en av dem. Ved å gi kroppen solide byggesteiner- rå, moden, fersk, økologisk frukt og grønnsaker i overflod, samt små mengder frø og nøtter- vil kroppen kunne reparere seg selv. T Colin Campbell og Kristina Carrillo-Bucaram er eksempler på mennesker som har sett utrolige forandringer ved å forandre livsstil. Å gå imot samfunnets normer krever enormt mye i begynnelsen, men hvis du får livet tilbake, er det da ikke verdt det?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.