Når hun må trekke fram en 11 år gammel sak må det bety at hun ser at statsrådslivet ebber ut, og at muligheten til stortingsplass henger i en tynn tråd.

Kanskje kunne den rødgrønne regjeringen stått noe mer opp for ytringsfriheten i karikaturstriden.

Støre har da også sagt til Dagens Næringsliv at han kunne ordlagt seg annerledes. Samtidig mente Støre at regjeringens tilnærming trolig avverget vold på norsk jord, og det var et viktig hensyn.

I 2006 ble 150 mennesker drept i flere land i demonstrasjoner mot karikaturene. Norske flagg ble brent og norske og danske ambassader ble angrepet. Norge hadde soldater i Afghanistan, som kunne bli rammet.

Hvor vil jeg med dette? Jo, det er mange hensyn å ta når en regjering skal ta stilling i potensielt raskt eskalerende sak.

Regjeringen Listhaug er med i, har synliggjort det godt. Kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner foreslo Nobels fredspris til Liu Xiaobo.

«Det er viktig å stå opp for verdiene vi tror på», sa en fornøyd Sanner til NRK etter tildelingen i 2010. Men tonen forandret seg med regjeringsansvar.

Den norske regjeringen står samlet opp for Kina sin behandling av nobelprisvinneren. Ingen kommentarer og medfølelse da han ble alvorlig syk og døde. Uten begrunnelse selvfølgelig, men dette skjedde samtidig som Norge var tatt inn i den politiske varmen i Kina.

Derfor er det lette å tenke at andre norske interesser fikk høyere rang enn de som Sanner sto så sterkt opp for i 2010.

Flere sentrale Høyrepolitikere har hatt et varmt hjerte for Tibets åndelige leder Dalai Lama, og Erna Solberg og Olemic Thommessen ba i 2008 den rødgrønne regjeringen ta opp Tibetsaken med Kina.

Men verken stortingspresident Thommessen eller statsminister Solberg var opptatt av Dalai Lama da han gjestet Norge i mai 2014.

Med disse referansene til dagens regjering har ikke Arbeiderpartiet noe å skamme seg over i sine avveininger av ulike verdier i karikaturstriden.

Det var en håndtering som måtte gjøres der og da, hvor flere nasjonale hensyn måtte veies opp mot hverandre.

Støres hensyn var ikke direkte økonomiske for Norge, men hensyn til norske liv på fremmed jord. Kanskje også i Norge, for terror kjenner ingen landegrense.

Dagens regjering har vist at økonomiske hensyn for landet gis forrang når menneskerettigheter står i veien. Så skal noen si unnskyld, kan Listhaug starte i egen regjering.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00