Meninger

Men likestilling er ikke å favorisere pappa. Likestilling er å gi de samme mulighetene uavhengig av kjønn.

Jeg synes også tallene Trettebergstuen presenterer i sitt innlegg i HA er misvisende. I følge lett tilgjengelig informasjon fra NAV var det flere pappaer som «kun» tok ut kvota på 10 uker. Nå har den endelige statistikken kommet, og bildet er ikke endret betydelig. Bildet er imidlertid ikke så svart som det hun hevder i sitt innegg. Det har vært en trend i alle år at de fleste tar ut kvota, dette fordi man er avhengig av å bruke alle ukene familiene har til rådighet.

Selv om regjeringen har redusert den påtvungne fedrekvoten var det i 2015 allikevel var flere papper enn noen gang som tok ut mer enn 71 dager (14 uker). I 2014 tok 6,6 prosent av pappaene ut mer enn 71 dager, og i 2015 var denne andelen økt til 7,6 prosent. Det er ingen stor økning, men den viser at det bildet Arbeiderpartiet prøver å tegne ikke er reelt.

Statistikk kan leses på flere måter, enkelte bruker dessverre statistikk som en fyllik bruker en lyktestolpe, til støtte i stedet for opplysning. Jeg foretrekker opplysning og er i alle fall fornøyd med at over 23 prosent av pappaene tok ut 70 dager, eller mer i 2015, mot 24 prosent i 2014, dette er i alle fall ikke tall som taler for at pappaer med barnevogn er noen utdøende rase som Trettebergstuen hevder.

Fremskrittspartiet tror det er familiene, ikke politikerne som best vet hvordan permisjonen bør fordeles. Ingen familie er lik, og derfor bør også systemet være så fleksibelt og valgfritt som overhodet mulig. Unntaksordningene er ikke fleksible nok i dag. Et eksempel er at man kun får utsettelse på kvoten om man har 100 prosent jobb, jobber du i en deltidsstilling får du ikke utsatt permisjonen.

Dette er diskriminerende ovenfor de som ikke har fulltidsjobb, men som ønsker å være hjemme med barna sine når hverdagen tillter det, ikke når politikerne har bestemt det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.