Like vanskelig som det er for modølen Roger Andreassen å bevise at det er hensynet til alle andre som gjør at han så inderlig vil ha sykehus i Moelv.

Jeg liker å være litt konkret og faktaorientert når jeg debatterer. Derfor vil jeg foreslå for Roger Andreassen at han før vi går videre i debatten, slår opp på Gule Sider og teller hvor mange bedrifter i Ringsaker som har Hamar i navnet. Han vil finne titalls. Fra Byggmakker Hamar og Biltema Hamar som nå er i ferd med å bygge på nye Åker næringspark og nordover i Nydalen. Butikkene på Olrud handelspark, bilforretningene i «bilbyen» ved IKEA og så videre. Summerer han antall ansatte skulle jeg tippe han passerer 1.000 med god margin. Jeg kan for balansens skyld summere Ringsaker-bedrifter i Hamar, men jeg tror den jobben er litt enklere.

Les Roger Andreassens innlegg 7. februar her.

Teller Andreassen innbyggere i boligområdene på grensa mellom Hamar og Ringsaker, Stafsberg, de nye boligområdene på Voll/Lund (beliggende på Hamars tak i følge OBOS-reklamen) vil han også finne ganske mange tusen innbyggere som har adresse i det som Statistisk sentralbyrå definerer som «Hamar tettsted.»

Både boligprosjektene og næringsutviklingen i søndre del av Ringsaker henger sammen med veksten i Hamar. Og ikke noe galt med det, Hamar har ikke næringsområder langs E-6, og det lille arealet vi har får vi ikke bygge på. Vi mangler også bynære boligarealer.

Kommunegrensene er som de er, og dette er en utvikling som hele regionen nyter godt av og i særdeleshet Ringsaker. Grenene på Hamars epletrær stikker godt over hagegjerdet både mot Ottestad og Ringsaker sør, og det skulle bare mangle om naboene ikke plukket eplene som vokser på deres eiendom. Men det kan jo være lurt å huske på hvor stammen står innimellom.

Nå mener Andreassen og andre at Hamar (og Stange) bør flytte de 1.100 arbeidsplassene på Sanderud og Hamar sykehus til Mjøsbrua. Om ikke annet som et eksempel på at vi tenker på Innlandets ve og vel og ikke bare Hamars. Det skulle jeg gjerne gjort dersom det hadde vært bra for utviklingen i Innlandet generelt og Innlandets pasienter spesielt.

Men så langt har jeg ikke sett noen overbevisende argumenter for at dette er smart. Jeg har lest mange overbevisende argumenter for at tilbudet i Sykehuset Innlandet bør samles, men ikke for en samling ved Mjøsbrua. Tvert i mot mener alle ledende samfunnsutviklingsmiljøer at samlingen bør skje i en by.

Torsdag var jeg på Oslo-regionens Best-konferanse, med miljø som hovedtema. Det var mange som kommenterte sykehusdiskusjonen i Innlandet, og det var mye støtte å få for argumentene Hamar har i saken. Bortsett fra en representant fra Østfold som sa at «Nå har vi blitt hengt ut for plasseringen av Kalnes-sykehuset i så lang tid at det er på tide at noen gjør en større tabbe.» Jeg ser ingen grunn til at vi skal konkurrere med Østfold om akkurat det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.