Nytt år, nye muligheter. Er det ikke det de sier?

Jeg skulle egentlig ikke lage meg noen nyttårsforsetter i år. Klok av skade, trodde jeg, hadde jeg endelig innsett at det ikke er noen vits i å love seg sjøl å bli ny og forbedret bare fordi et tall på kalenderen byttes ut. Men jeg er visst bare et menneske.

I år skal jeg bli en skikkelig friskus. En Lars Monsen med lokal vri, tenkte jeg for meg sjøl da jeg forleden dag draperte meg i ull fra topp til nå, dyttet føttene oppi vinterstøvlene og lukket meg sjøl inne i dunjakka med store bobler. Ute var det mørkt og kaldt, men ingen er så religiøs som en nyfrelst og jeg lot meg ikke stoppe av slike bagateller.

Jeg tok første avstikker fra vegen ut i skogen. Nysnøen hadde lagt seg over skiløypa, så jeg følte meg nesten som en oppdager som trådde opp nye spor. Trærne tunge og mørke over meg, jeg var alene der ute i kulda med frostrøyken stående ut av kjeften.

Litt ekstra modig kjente jeg meg da løypa tok en brå sving. Skulle jeg fortsette på den smale sti? Eller skulle jeg friste lykken og fosse til skogs, utenfor allfarvei? «Hva ville Nansen gjort?» tenkte jeg for meg selv. Denne gangen var det ikke fornuften som seiret.

Det bar av gårde, ut i skogen. Snart møtte jeg et piggtrådgjerde, grensen mot en militærleir. Jeg måtte rundt hinderet. Ferden tok meg lenger ut til skogs, og opp en bakke. Løssnøen fosset rundt meg der jeg bykset opp i lange klyv. Det ble tyngre og tyngre. Jeg stoppet, og kikket bak meg for å beskue verden der nede … Og oppdaget at jeg kun var fem meter oppe i bakken. Det var nærmere femti bratte igjen.

Kanskje jeg lærer av dette, og dropper planene om å komme i form neste år.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00