Vi trenger ikke noe nytt dobbeltspor gjennom Hamar. I HA 7. september følger Walter M. Carlsen opp min artikkel av 29. august, med ytterligere, vektige begrunnelser for å legge vekk planene om nytt dobbeltspor gjennom byen. Det er jo stor mostand mot alle tre trase-alternativer – ingen vil ha en jernbane i sin nærhet.

LES OGSÅ: Burde vi først snakke litt mer om tog? 

Vil det ikke da være best å stoppe opp ved det vi har? Vil trafikktilbudet være godt nok for nærmest tiår, bare med nye trafikkløsninger – og dermed minimale investeringer? (Flere togsett, flere avganger) Hvem er det som har lansert ideen om dobbeltspor gjennom byen, og hva var begrunnelsen? Visste vedkommende om hvor kostbart det er å sprenge seg fram – over eller under bakken – her til lands?

Hvis det ikke har noen hast med å komme sju minutter fortere til og fra Oslo, synes det å være lurt å la framtidige generasjoner få tenke over denne saken. Det kan fort komme nye løsninger, på mye og mangt. Kanskje kan vi få luftbusser mellom Oslo og Trondheim som går hvert kvarter. Og som klarer seg med Stortorget som holdeplass? (Hva vet jeg). Eventuelt kan traseen gå på vestsiden av Mjøsa, - vi overlater hele problemet til Gjøvik og Lillehammer. Som ikke har strandsoner?

En ting må vi være klar over, vi hamarsinger: Eventuelt vil vi få en enorm anleggsplass fra stasjonen og til Aslak Boltsgate – kanskje videre – i sju år! Og det er lenge. Veldig lenge, mye av en generasjonsperiode. Siden området er det sentrale av sentrum, vil det berøre oss alle. Mer eller mindre.

Etter to-tre års avisdebatt med daglige innlegg om trase’-valg (forleden var det sju innlegg), kunne tiden nå være inne til å summe oss? Legge vekk følelsene, og forsøke å tenke fornuftig, konstruktivt?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.