Kanskje derfor var reaksjonene så sterke da en spiller ble regelrett slått ned i 4. divisjonsoppgjøret mellom Ottestad og Storhamar.

Vi er vant til å se tøffe taklinger, riving i trøyer, armer som holdes fast og iblant dessverre en albue som treffer ansiktet. Slikt rammes av fotballens regler, og straffes med frispark, straffespark, gult kort og iblant utvisning. Det er likevel en vesentlig forskjell på dette, og det som skjedde på Ottestadbana tidligere denne uka. Det er i kamp om ballen, i et forsøk på å vinne den sportslige kampen mot motstanderen.

Når man slår en motspiller med knyttet neve i ansiktet så han blir liggende på bakken, og der etter må sy flere sting og reparere brukne tenner, da er vi vitne til ren vold. Vold er en kriminell handling, og ikke noe vi kan akseptere innenfor idretten. Derfor var ubehaget så stort blant alle de som var til stede for å se det de trodde skulle bli en spennende fotballkamp.

Vi synes det er bra at politiet på eget initiativ igangsetter etterforsking. Spilleren som ble utsatt for vold slipper å ta stilling til om han skal anmelde eller ikke. Dessuten viser politiet hvor alvorlig man ser på at det utøves brutal vold på fotballbanen. Ingen skal være i tvil om at dette er kriminalitet, og like ille om det skjer på fotballbanen som ute på byen en sen kveld blant fulle folk.

Viktigst er det at fotballklubbene selv tar innover seg hvor alvorlig denne hendelsen er. Det gjelder selvsagt særlig Storhamar, som må ta ansvaret for sin egen spillers handling. Men alle fotballklubber bør bruke denne episoden til å minne hverandre om hvilket ansvar man har. Lederne må jobbe systematisk med spillernes holdninger. Er du fotballspiller skal du kunne komme ut på banen og være trygg på at vold ikke forekommer. Ambisiøse ledere og trenere må unngå å skape en sportslig tenning som gjør at det koker over. Dette er en jobb som gjøres hver dag på treningsfeltet. Den jobben er like viktig som den sportslige utviklingen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.