LEDER: I går kom nyheten om at Pakistan planlegger massehenrettelser av 500 terrorister. Dessuten vurderes det å gjeninnføre dødsstraff. Det er blant annet terrorangrepet som kostet 132 skolebarn livet, som har ført til at statsminister Nawaz Sharif går til dette drastiske skrittet. FN har bedt ham om å revurdere innføring av dødsstraff, og argumenterer med at det ikke har noen effekt overfor terrorister.

Det er ikke vanskelig å forstå fortvilelsen til en statsminister når landet rammes av så uhyrlige handlinger som islamistiske terrorister har gjennomført. Men beslutningen om å gå til massehenrettelse av 500 terrorister står i skarp kontrast til den norske holdningen. I går kom nemlig også nyheten om at norske fengselsmyndigheter stanser terrordømte Anders Behring Breiviks masseutsendelser av brev til ukjente personer.

Kriminalomsorgen frykter at Breivik vil befeste sin posisjon som frontfigur for en bevegelse som inkluderer ekstrem vold som virkemiddel. Breiviks advokat Geir Lippestad sier han vil ta beslutningen om å stanse masseutsendelse av brev til retten.

Vi ser ingen grunn til at terroristen som gjennomførte massedrap på 77 mennesker, skal få anledning til å spre sitt budskap til mennesker som ikke har bedt om kontakt med ham. Men det er betryggende at en slik beslutning vil bli underlagt den samme rettsvurdering som alle andre saker. Vi tror dette er en bedre måte å møte terror på. Vi har rett og slett liten tro på at terror avskaffes ved massehenrettelser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.