Vikingskipet som skøytearena er igjen en del av søkerkomiteens OL-plan. Drømmen om å arrangere OL i Oslo i 2022 stamper i tung motvind. Nå gjør søknadskomiteen alt for å vinne tillit. Derfor presenterte Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) en kuttliste som blant annet innebærer at det ikke blir bygget noen ny nasjonalarena for skøyteløp i hovedstaden. I stedet blir Vikingskipet skøytehall også i et eventuelt Oslo-OL. Den nye planen til søkerkomiteen inneholder flere andre kuttiltak som vil kunne redusere statsgarantien med 8,8 milliarder kroner, og de offentlige utgiftene med 4,3 milliarder kroner.

Det er ikke rart søkerkomiteen nå gjør alt for å vinne oppslutning. En OL-søknad er lenger unna enn noen gang. Frp har sagt nei til OL-søknad. At det ene regjeringspartiet er motstander gjør det vanskeligere å få regjeringens støtte. At finansministeren er mot er heller ingen fordel. Arbeiderpartiet er splittet i saken. Mens mange stortingspolitikere på Østlandet er positive, sier Ap-politikere på vestlandet og i Nord-Norge i stor grad nei. Meningsmålinger tyder heller ikke på at det er bred støtte i befolkningen.

Man skulle tro at et barbert OL-budsjett ville skape mer entusiasme. Men søkerkomiteen vrir seg i så mye smerte over å måtte legge det fram, at det gjør vondt verre. Idrettspresident Børre Rognlien understreker at dette egentlig ikke er et forslag fordi det beste forslaget allerede er levert. Skøytepresident Rune Gerhardsen synes den opprinnelige planen skal gjelde. Han mener ny skøytehall i Oslo er en av hovedgrunnene til at Oslo skal søke om OL.

Det er lett å forstå at Oslo ønsker seg nye idrettsanlegg. Men det alene kan ikke være grunn nok til å påta seg et slikt gigantarrangement. God samfunnsøkonomi tilsier etterbruk av anleggene. I hvert fall er det slik når festtalene holdes. Sånn sett synes vi Vikingskipet er et godt valg også under OL i 2022.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.