Hamar Interkommunale krisesenter dokumenterer at de tar imot flere bekymringsmeldinger om barn som utsettes for alvorlig vold i hjemmet. Da bør det være åpenbart at kommunene som samarbeider om tilbudet trår til med økte ressurser.

Dessverre rapporteres det om stadig flere tilfeller av i vold i nære relasjoner, og med det øker også antallet barn involvert i slike saker. Derfor har Krisesenteret behov for å styrke oppfølgingen av barn og unge. De ber Stange, Hamar, Løten, Ringsaker, Elverum, Trysil, Engerdal, Åmot og Våler om mer penger. Målet er å tilsette et ekstra årsverk, slik at de kan videreføre den bemanningen de hadde fram til januar 2017, da prosjektmidler kom fra Bufdir. De ble brukt til å gi aktivitetstilbud til voldsutsatte barn, der målet var så enkelt som økt livsglede. Når midlene nå er forsvunnet, er det ikke lenger ressurser til å møte det enkelte barns individuelle behov og følge opp bra nok, mener leder ved Krisesenteret, Carina Morland.

Avtalen er at samarbeidskommunene støtter Krisesenteret ut fra eget innbyggertall og for Hamars del vil det senteret ber om, eksempelvis dreie seg om en ekstrabevilgning på rundt 150.000 kroner. Så langt har imidlertid Stange kommune sagt nei. De støtter ikke grunnene bak behovet for styrket bemanning. Det høres rart ut at Stange gjør den vurderingen på egen hånd, all den tid Krisesenteret har flere henvendelser og større pågang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.