Jonas Gahr Støre har fått den best tenkelige start som ny leder for Arbeiderpartiet. På meningsmålingene har Ap over lang tid ligget stabilt rundt 40 prosent. Det er tall man bare kunne drømme om i den rødgrønne regjeringens tid.

Landsmøtet preges av at kommunevalget bare er første etappe på vegen mot valgseier ved stortingsvalget i 2017. Men det er viktig for Ap å vinne tilbake de store byene. I så måte ser det lyst ut. Målingene viser at seier også i Oslo nå er innen rekkevidde. I Hamar-regionen står Ap fjellstøtt. Også i Hamar som har vært en vanskelig nøtt for partiet etter dannelsen av BBL, har ordfører Morten Aspeli vinden i ryggen.

Politikk i opposisjon er noe annet enn å sitte i regjering. Derfor er det interessant å se at Støre foran landsmøtet i flere medier sier at han ikke vil bruke tid på reversering av borgerlig politikk. Erna Solbergs regjering vil sette spor etter seg, selv om den bare skulle få fire år. Støre sier til Dagbladet at det bare er ett område hvor den gamle ordningen skal tas tilbake, nemlig retten til utvidet bruk av midlertidig ansatte.

Avskaffelse av arveavgiften, ja til proffboksing og pokerspill er altså kommet for å bli. Signalet er også at Ap i 2017 vil være en noe annet enn partiet var i 2013. Den nye kursen vil vi neppe få høre mye om på landsmøtet. Kommunevalget vinnes på velgernes motstand mot H/Frp-regjeringens politikk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.