En slik kommune vil ha mer enn 50.000 innbyggere, noe som er vesentlig både i forhold til statlige overføringer og vekstpotensial.

Den sammenligningen vi presenterte i Hamar Arbeiderblad i går, bør kunne slå i hjel noen myter før Stange-innbyggerne tar stilling til om sammenslåing skal utredes. Det hersker mange forestillinger om at Hamar kommune er tungt gjeldsbelastet og dyr i drift. I virkeligheten ligger Hamar langt under Stange når det gjelder avgiftsnivået for innbyggerne. Riktignok har Hamar en litt større gjeldsbelastning enn nabokommunen. Men det skyldes et høyt ambisjonsnivå på regionens vegne. Kulturhuset og Ankerskogen svømmeanlegg har høy bruksverdi også for innbyggerne i Stange.

Hver tredje arbeidstaker i Stange har arbeidsplassen sin i Hamar, sier Hamar-ordfører Einar Busterud (BBL). Det skulle tilsi at det i hvert fall burde være en viss interesse for å se på om en sammenslåing kan gi et positivt resultat for begge kommunene.

Det er viktig å huske at det ikke er sammenslåing av Stange og Hamar vi nå skal ta stilling til. Spørsmålet er om de to kommunene skal utrede dette, og dermed få mer kunnskap om hva som er fordelene og hva som er ulempene. Vi vet at innbyggerne i Ottestad opplever en stor grad av tilhørighet til Hamar. Det burde tilsi at man i hvert fall er villig til å gjøre en utredning, før saken eventuelt lukkes.

Mens kommunereformen har møtt en kald skulder i Ringsaker og Løten, er det tegn til bevegelse i Stange. Både Høyre, Venstre og Frp har gitt positive signaler. Stanges varaordfører Trine Lise Stårvik (Ap) har våget å trosse flertallet i eget parti, og erklært at hun er for sammenslåing. Vi tror det er verdt å vente med konklusjonen til man har laget en utredning. Det er aldri dumt å vurdere fakta før en avgjørelse tas.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.