Barnslige guttestreker vil noen si. Og det er isolert sett en riktig karakteristikk. Men sett på bakgrunn av terrorhandlinger de siste årene som har kostet mange mennesker livet, skapte nok de tre guttene mer frykt i klassen enn de kanskje forsto.

Vi synes derfor elever og skoleledelse bør ta hendelsen alvorlig. I andre europeiske land er man ikke fremmed for væpnede vakter på skolene. Frykten for personer som skal bruke skytevåpen mot elevene er begrunnet i konkrete erfaringer hvor liv har gått tapt. Det er med andre ord ingen grunn til å flørte med aksjoner som har kostet barn og unge menneskeliv.

Det hadde vært enkelt å bagatellisere hendelsen ved Brumunddal ungdomsskole hvis den var et engangsfenomen. Det er den dessverre ikke. Via en app kalt Jodel har det flere ganger blitt sendt trusler mot elever ved flere skoler. I går ble Mosjøen videregående skole evakuert, etter at elevene mottok trusler om ikke å møte på skolen.

På Facebook florerer nå videoer hvor personer utkledd som muslimer kaster sekker og bager mot enkeltpersoner for så å løpe sin veg. Etter terrorangrepene i Paris er frykten for selvmordsbombere reell. Humoristiske «liksom-aksjoner» bidrar bare til mer frykt, og er respektløst overfor dem som har mistet sitt liv på grunn av terror.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.