Det er et viktig signal, som ikke bør gå upåaktet hen. Når valgkampen nå er over, vil dobbeltsporet og jernbanesaken stå igjen som det viktigste spørsmålet det kommende året. Når Jernbaneverkets utredninger foreligger om et år, vil beslutningsgrunnlaget også være vesentlig bedre.

I for stor grad har jernbanedebatten vært dominert av en generasjon som ikke er den som først og fremst vil kunne glede seg over verken hyppige togavganger til Oslo, eller en mer utviklet strandsone langs Mjøsa. Den siste tida har vi sett at jernbanedebatten også engasjerer Hamar-ungdommen. Politikerne som skal samle seg om et vedtak, bør ta dette rådet med seg inn i debatten.

Det spesielle med ungdomspartienes markering er at samtlige står på standpunktet om at jernbanefri strandsone er det foretrukne alternativet. Det er et standpunkt vi deler. Vi tror det er viktig å klargjøre hva som vil være den optimale løsningen for å utvikle Hamar. Samtidig ser vi at mange av ungdomspolitikerne tar forbehold om svarene utredningene vil gi. Både kostnadsbildet, byggetekniske utfordringer og konsekvenser for boligområdene vil måtte vektlegges når avgjørelsen skal tas. Det gjelder å kombinere en uttrykt ideell målsetting med åpenhet for realiteter som melder seg gjennom utredningsarbeidet. Det er dette som forhåpentligvis vil gi Hamar det beste resultatet, og ikke minst sikre at dobbeltsporet faktisk kommer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.