Mens analysene av valgets seierherrer og tapere pågår for fullt, velger vi å glede oss litt over det som kan se ut som en spennende hedmarksbenk. Vi legger ikke skjul på at vi synes det er positivt at de fleste av dem kommer fra Hedmarken, som er fylkets vekstområde nummer en.

Men dette er politikere med ambisjoner og vilje. Kristian Tonning Riise er Høyres nye stjerneskudd, og har allerede en sterk plattform som leder av Unge Høyre. Han vil ikke trenge noen nærmere presentasjon i Høyres stortingsgruppe. Anette Trettebergstuen er tross sin unge alder en godt etablert politiker. Tor Andre Johnsen har kjempet hardt for bevilgninger til veger i Hedmark i sine fire år på tinget. Trygve Slagsvold Vedum trenger ingen nærmere presentasjon. Han står igjen som valgvinneren i Hedmark.

Minst like mye gleder vi oss til å bli kjent med Nils Kristen Sandtrøen (Ap) fra Tynset, som karakteriseres som et stort politisk talent. Det samme gjør Emilie Enger Mehl, som kapret Senterpartiets andremandat. En usedvanlig ung og dels fornyet hedmarksbenk. Da er det godt de får følge av superveteran Karin Andersen (SV), som ser ut til å ha ni liv i politikken.

«I veldig mange saker er vi først og fremst hedmarkinger», skrev Kristian Tonning Riise på Facebook. Vis oss det! Det gjelder å ikke glemme hvilket fylke man er valgt fra når Stortinget blir den daglige arbeidsplassen. En hedmarksbenk som opptrer samlet, kan gjøre en forskjell i saker som er viktige for fylket.

Vi vet at samferdselsbevilgninger vil ha stor betydning i årene som kommer. Jernbanens dobbeltspor forbi Hamar er fortsatt et usikkert politisk prosjekt. Rovdyrspørsmålet er på ingen måte løst. I begge disse sakene er tverrpolitisk opptreden viktig. Bioøkonomi og innlandssykehus er andre saker hvor vi ønsker oss et glødende engasjement fra hedmarksbenken. Som det sies i Stanley Kubricks film «Full metal jacket» fra 1987: You talk the talk, do you walk the walk?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.