Det må kjennes underlig for medlemmene i seniorgruppa til Hamar Arbeiderparti å få beskjed om at de representerer en «ukultur» av tidligere ordfører Morten Aspeli. Men det er faktisk ordet Aspeli bruker. Så bør han kanskje spørre seg selv hvorfor han lot ukulturen utvikle seg i den perioden hvor han selv var partiets fremste lederskikkelse?

Det drar seg uansett til mot en kamp om vervet som leder i Hamar Arbeiderparti. Etter vårt syn er det sunt at partiet gjør en vurdering av den sittende ledelsen. Arbeiderpartiet mistet makten i Hamar, og det må vel bety at man ikke har lyktes helt? Morten Aspeli har tidligere oppsummert at Ap ikke klarte å posisjonere seg godt nok i jernbanesaken. Slik vi ser det var også de politiske hovedsakene for utydelige, og traff ikke velgerne godt nok.

Det er grunn til å spørre om den sittende ledelsen er god nok til å kommunisere med velgerne. Også i kommunepolitikken kreves det at politikere har gode kommunikative evner, og evnen til å skape entusiasme. Hamar Arbeiderparti har kommet til kort overfor sine konkurrenter på dette punktet. Derfor er det ikke overraskende om partiet vil vurdere den sittende ledelsen hvis målet skal være å gjenerobre makten ved valget i 2019.

Men slik det ser ut utenfra er det jernbanesaken som utløser kravet om en ny leder i Hamar Ap. Vi tror det vil være uheldig for partiet hvis det er den enkeltes standpunkt når det gjelder jernbanetrasé som skal avgjøre hvem som skal lede Hamar Ap de kommende årene. Ingen vil kunne samle hele partiet i denne saken, og det vil dermed bli en pågående strid mellom ulike fløyer helt til trasévalget er endelig bestemt.

Gjør man jernbanesaken til det overordnede spørsmålet vil Hamar Ap gå glipp av en enda viktigere debatt. Den handler om å vitalisere partiet, etablere et tydelig politisk prosjekt, og bygge opp ledere som har gode evner til å kommunisere et budskap til velgerne. Det er dette dagens ledelse i partiet bør utfordres på, ikke om toget skal gå i strandsonen eller ikke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.