Det var en hyllest mestere verdig. En fantastisk sesong ble avsluttet med fulle hus gang på gang i OL-amfi. Plutselig opplevde vi at hele Hamar-regionen omfavnet iskrigerne til trener Aleksandr Smirnov. Når tusenvis av mennesker følger finaledramaet på storskjerm på Stortorget, har Storhamar klart å røre ved hjertene våre.

Selvsagt handler det en del om den utrolige snuoperasjonen til klubben. For et år siden var Storhamar nær konkurs. HA-sporten tippet 5. plass foran sesongen for dagens sølvlag. Klubben har til dels vært drevet på dugnad, trener og spillere har vært preget av ydmykhet, og slik har man sakte, men sikkert gjort alle forhåndstips til skamme. Historien om David mot Goliat har alltid appell. Storhamar har hatt langt mindre ressurser enn sine motstandere i denne jubelsesongen.

Når jubelbrusene er enda større enn de var i årene hvor Storhamar var en maktfaktor i norsk ishockey, handler det likevel om noe mer. Klubbens overraskende frammarsj faller sammen med en ny tid i Hamar. I større grad enn før preges byen av selvtillit og stolthet. Hamar har gjennomgått et hamskifte, hvor modernisering og urbanisering er viktige grep. Vi har fått så mye mer å samles om, og vi leter aktivt etter muligheten for å la oss begeistre. Storhamar har gitt oss en slik sjanse i rik monn! Vi har grepet anledningen med begge hender.

Vi skal heller ikke undervurdere betydningen av sosiale medier, som ikke fantes på 90-tallet da Storhamar hadde sin storhetstid. De har hatt en sterk, mobiliserende effekt, og bidratt til at alle har opplevd å være en del av suksesshistorien på isen. Når vi alle får eierskap til opplevelsene, blir begeistringen som mye større. Nå ser vi fram til at Storhamar fortsetter det gode arbeidet. Det er viktig å ikke la seg beruse. Storhamar bør fortsatt følge suksessformelen: Ydmykhet, kostnadskontroll og en enorm vinnervilje!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.