På fylkesveg 24 er det stort sett bare fulle folk på veg hjem fra Festplassen som tør gå. Spissformuleringen er hentet fra debatten i en fullsatt sal på Huset i Vallset like før kommunevalget for tre år siden. Det lokale engasjementet for å få til en trafikksikker løsning for fylkesveg 24 gjennom bygda er stort. I fjor var samfunnshusets storsal igjen fullsatt til et nytt vegmøte. Tirsdag kveld møtes vallsetingene igjen.

Fylkesveg 24 er en av de aller mest trafikkerte vegene i Hedmark. Tungtrafikken dundrer gjennom Vallset på veg mellom E6 og den midtre delen av Sverige med Stockholm som et endepunkt. Trafikken er økende, de tunge bilene blir enda tyngre, og strømmen av gods er blitt enda tettere etter at moderne navigasjonssystemer forteller at korteste vegen ikke er om Kløfta, dit vegmyndighetene ønsker at tungtrafikken skal dra for å finne E6. Den er fylkesveg 24 gjennom Vallset. På ti år har veksten vært på 21 prosent. I samme periode var den 13 prosent på riksveg 25 ved Ebru. «Stamvegen Bergen-Moskva», ble det ytterligere spissformulert på vegmøtet i 2011.

Planene om å legge om fylkesveg 24 skriver seg opprinnelig fra 1990-tallet. Et forslag om å bygge en miljøtunnel forbi Gata ble den gang vurdert som for kostbar. Deretter ble det stille rundt planene. I fjor vedtok fylkestinget å utrede en tilknytning for vegen mellom Støa og E6. Tre alternativer har vært med. For ei uke siden forelå utredningen. Statens vegvesen anbefaler dagens tilknytning til E6 i Uthuskrysset med en omlegging mellom Støa og Gata og en mindre omlegging ved Egerom. Alternativene med å føre vegen til Kolostuen eller Skavabakken er ikke anbefalt. Dermed er det ikke utsikter til at miljøet i Vallset sentrum skal bli kvitt den store trafikkbelastningen.

- Forslaget som anbefales fortoner seg som fortidens vegplan og er ikke er framtidsrettet, sa vegaksjonens leder Terje Vestheim til HA onsdag. Det kan bli høy temperatur og nye spissformuleringer i Vallset tirsdag kveld.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.