Medlemsmøtet i Hamar Arbeiderparti avviste bruk av partipisk når kommunestyret stemmer over jernbanesaken. Dermed kommer ikke tidligere ordfører Morten Aspeli til å bli tvunget til å stemme for Korridor vest med kulvert, i stedet for Korridor øst. Vi synes det er et meningsløst forslag å binde representantene i en sak som denne.

For det første har ikke Hamar Ap forpliktet seg i partiprogrammet man gikk til valg på. For det andre er dette en sak som overhodet ikke følger ideologiske skillelinjer. Det er en lang rekke ulike motiver som preger jernbanedebatten, ikke minst kampen for eget boområde og eget hus. Derfor er jernbanesaken en godt eksempel på en sak hvor ingen partier bør binde sine representanter.

Leder i Hamar Arbeidersamfund, Leiv Myrvang kritiserer Morten Aspeli for å «snu kappa etter vinden», og stemme for Korridor øst fordi dette alternativet ser ut til å få flertall. Etter vårt syn er en slik kritikk grunnløs, og den føyer seg inn i rekken av svært mange kommentarer i debatten som preges av nedrakking av enkeltpersoner. Vi tror det utelukkende er positivt at det er forskjellige syn på korridorvalg i et så stort parti som Hamar Ap.

Derimot synes vi det er grunn til å kritisere Aspeli for å ha inntatt en for passiv holdning i sine år som ordfører og frontfigur i Hamar Ap. Aspeli hadde muligheten til å gjøre sitt parti til et politisk verksted i jernbanesaken. Det fordrer engasjement, takhøyde og at man henter inn folk med ulike synspunkter og kompetanse. I stedet fikk vi et lukket jernbaneutvalg og taushet. Aspeli brukte ikke noen av de arenaene hvor debatten foregikk.

I Hamar Arbeiderblad fredag advarer den politiske ledelsen i Hamar Ap i et debattinnlegg mot skremselsbilder i debatten, problematiserer utfordringene ved kulverten og vektlegger betydningen av klima og sentrumsnærhet. Dette er viktige argumenter som jernbanedebatten definitivt trenger. De kommer bare så altfor sent.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.