Det spørsmålet skal Hedmarken tingrett ta stilling til når søksmålet til Hans Kristian Arnkværn kommer til behandling. Arnkværn ble som kjent ekskludert etter det famøse styremøtet, hvor han ifølge sine egne uttalelser skal ha «pirket på brillene» til styremedlem Einar Glasø. Glasø skal ha truet med å kaste ham veggimellom.

Saken førte til at fylkesstyret i Hedmark Frp ekskluderte Arnkværn. Fylkesleder Johan Aas uttalte blant annet at Frp ikke kan ha medlemmer som tyr til vold. Det er denne påstanden Arnkværn ikke vil ha sittende på seg, og som har ført til søksmålet mot Johan Aas.

Fylkesårsmøtet betraktet søksmålet som et søksmål mot partiet, og har bevilget 200.000 kroner til dekning av fylkeslederens kostnader. Men om dette er det intern uenighet. Som alltid er det få eller ingen som våger å stå fram med kritikken. I stedet ulmer det i deler av medlemsmassen.

Om Johan Aas kan dokumentere at det ble utøvd vold på styremøtet i Ringsaker Frp er vi usikre på. Men dette kan ikke være en god sak å gå inn i valgkampen med. Frp i Hedmark har i årevis vært preget av dårlig partikultur, eksklusjoner og utmeldinger. Heller ikke i denne saken ser stortingsrepresentant og frontfigur Tor Andre Johnsen noen problemer. Tvert imot benekter han at det er noen spenning eller konflikt internt i partiet, og ser fram til valget. Vi andre venter spent på neste gang noen barker sammen i Hedmark Frp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.