Nominasjonskomiteen i Løten Arbeiderparti har sendt ut et kraftig signal til stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap). Hun bør ikke få fornyet tillit på Stortinget. På nominasjonslisten til Løten Ap har Trettebergstuen, som har sittet på hedmarksbenken for Arbeiderpartiet siden 2005, havnet helt nede på en oppsiktsvekkende 8. plass. Klarere kan ikke politisk mistillit uttrykkes.

Kunnskap, erfaring og hva representantene har tilført Hedmark Ap er kriteriene leder i Løten Ap, Andres Lopez legger til grunn for valget av listetopper. På den bakgrunn rykker både fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen, Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth, Ringsakers varaordfører Geir Borgedal og Stanges varaordfører Trine Lise Stårvik forbi Trettebergstuen.

Ingen skal frata Sveen og Lilleøkseth at de sitter på betydelig erfaring både lokalt og i fylket. Men det er vanskelig å se at de er i nærheten av å spille en politisk rolle nasjonalt, på det nivået Trettebergstuen kan etter snart tre perioder som profilert stortingsrepresentant.

Innlandet trenger politisk innflytelse både i borgerlig leir, og på rødgrønn side. Det er naturlig å se på behovet for fornyelse, all den tid dagens hedmarksbenk har begrenset gjennomslag. Men man begynner i feil ende hvis den første som skyves ut er den eneste av Hedmarks rikspolitikere som nevnes når sentrale verv i Arbeiderpartiet skal besettes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.