Både Jane Meyer fra Hamar Høyre og Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise fra Stange har de siste dagene sagt klart fra at de vil utfordre Gunnar A. Gundersen om topplassen på Høyres liste ved stortingsvalget neste år. Gundersen fra Åsnes er som kjent inne i sin tredje periode, og har ingen planer om å gi seg enda.

Det er positivt at det nå blir kniving om topplassene både i Arbeiderpartiet og Høyre i Hedmark. Det skjerper den politiske debatten, og gjør at både sittende stortingsrepresentanter og utfordrere må tydeliggjøre hvordan de vil gjøre en innsats for fylket. Det er altfor lenge siden Innlandet hadde tung politisk innflytelse. Dette er kanskje den største utfordringen for dem som skal utgjøre hedmarksbenken fra 2017.

Gunnar A. Gundersen har gjort en god jobb med rovdyrspørsmålet og ulvesaken. Det har vært tung materie å skape bevegelse innad i eget parti. I tillegg har han klart å bygge allianser utenfor Høyre, som har vært avgjørende for at det genetiske opphavet til den norske ulvestammen skal undersøkes. Dette er en viktig sak for landbruksfylket Hedmark.

Men sett fra Hamarregionens ståsted hadde vi ønsket at Gundersen hadde engasjert seg sterkere på et bredere saksfelt. Høyre trenger en tydeligere stemme fra vårt fylke, ikke minst så lenge vi har en regjering hvor Høyre er det største partiet. Derfor har vi stor sans for at Kristian Tonning Riise har meldt seg på i kampen om topplassen. Riise er kunnskapsrik, reflektert og ikke minst en slagferdig debattant. Som leder i Unge Høyre har han skaffet seg en nasjonal posisjon som han kan nyte godt av hvis han blir valgt inn fra Hedmark.

Det er positivt at Hamar Høyres leder Jane Meyer også markerer at hun har klare politiske ambisjoner. Men et mer naturlig siktemål for henne i denne omgang vil kanskje være førsteplassen ved kommunevalget i 2019, for å gi Høyre en kvinnelig kandidat når slaget om ordførermakten i Hamar igjen skal utkjempes.

Les også
NYHET

NÅ: Ringsaker Høyre støtter Tonning Riise.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.