Blant folk flest ble den hyllet som et kulturtiltak som gjorde brumunddølene stolte. 6.000 betalende tilskuere bekrefter da også at festivalledelsen har truffet godt med valget av artister.

Derfor var overraskelsen stor da de første kommentarene fra arrangørene pekte i retning av at dette kunne være siste Tømmerstock. I stedet for å delta i gleden over en vel gjennomført festival, uttrykte arrangørene skuffelse over at ikke en enda større del av lokalbefolkningen hadde møtt fram på konsertene. Ifølge festivalsjef Rune Myhren har ikke Tømmerstock økonomi til å stå på egne bein med den oppslutningen festivalen fikk i år.

Vi minner om at samme Rune Myhren i 2013 sammenlignet Tømmerstock med Jærfestivalen i Bryne, som trakk 4.000 tilskuere. Festivalen i Brumunddal har for lengst distansert dette antallet. Når arrangørene i tillegg beklager seg over at 35 prosent av publikum kom utenfra regionen, velger vi å snu dette til noe positivt. Er det noe Hedmarken trenger, så er det å framstå som attraktiv for resten av Norge. Der har Tømmerstock-arrangørene åpenbart truffet godt, og det fortjener Rune Myhren og de andre som gjør jobben ros for.

Selvsagt er det viktig at også brumunddølene selv forstår hvor viktig det er å slutte opp om byens egen festival. Men det åpner seg enda større muligheter for å vokse hvis man klarer å etablere seg som en attraktiv musikkfestival også utenfor Hedmarken.

Vi kjenner ikke økonomien til Tømmerstock Kulturdrift AS godt nok til å mene noe om hvordan man skal drive best mulig. Men som festivalsjefen selv sier kan det være nyttig å gå inn i driften av kulturscenen og se om det er mulig å spare penger her. For Brumunddal fortjener og trenger Tømmerstock, og arrangørene bør fokusere enda mer på at de har skapt en festival man legger merke til langt utenfor Hedmarken. Mange andre festivalarrangører kan misunne dem det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.