Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj. Blir han dømt risikerer Jensen 21 års fengsel.

Det handler altså om en av norgeshistoriens største narkosaker. Men enda mer unikt er det at påtalemyndigheten mener det er en av politiets mest betrodde tjenestemenn som har trukket i trådene. Jensen har blant annet ledet gjengprosjektet i Oslo, og var før han ble pågrepet i politimesterens strategiske stab. Han er kjent for sitt usedvanlig gode nettverk i kriminelle miljøer, men har også et rykte som en kontroversiell politimann som ikke alltid følger reglene til punkt og prikke.

Norsk politi kommer ut som tapere i denne saken uansett utfall. Skulle Jensen bli dømt vil det rokke ved den tilliten det er nødvendig at vi har til en etat som håndhever loven og etterforsker forbrytelser. En dom kan føre til at flere andre rettssaker blir gjenopptatt, fordi det er en korrupt politimann som har lagt grunnlaget for tiltalen.

Men et enda større nederlag vil det være for politiet hvis Spesialenhetens beviser ikke holder. Hvis politiets eget etterforskingsorgan brennmerker en av sine egne som en korrupt forræder og taper, er det knapt noen troverdighet igjen. Derfor er det grunn til å tro at påtalemyndigheten ikke har tatt saken til retten uten å være sikker på at bevisene holder til en fellende dom. Om tingrettens dommere er enige er en annen sak.

En fersk omdømmeundersøkelse viser at politiet har tillit hos 81 prosent av befolkningen. Det er en solid, men også nødvendig, tillitserklæring fra det norske folk. Mer bekymringsfullt er det at andelen som har svært stor tillit til politiet har falt markant siden 2015, mens andelen som har liten tillit til politiet øker. Monika-saken og varslerhåndteringen bidrar til dette. Det siste politiet trenger nå er saker som den som nå går for Oslo tingrett.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.