I alle fall den lokale debatten, som handler om hvilken korridor Hamar kommunestyre skal vedta for dobbeltsporet. – Greier vi nå å slutte rekkene, avslutte diskusjonen om traséalternativene og få bevilget pengene til dobbeltsporet, spurte ordfører Einar Busterud (BBL) under onsdagens jernbanedebatt.

Spørsmålet går til kjernen av oppgaven lokalpolitikerne nå står overfor. For mens mange av innleggene var preget av historisk patos, er det jo slik at vedtaket knapt blir en parentes i Hamars historie hvis det ikke faktisk gjennomføres. Vegen dit er fortsatt lang. selv om gårsdagen markerte slutten på en viktig etappe. I tillegg er utfordringen nå at Hamar kommune ikke selv er herre over beslutningene, men avhengig av at regjering og storting forstår trasévalgets betydning for Hamar.

Skal vi komme videre må det også vises respekt for at de som tapte avstemningen også har kjempet en legitim kamp for sine boområder og for Hamars beste. Det er viktig å forstå konsekvensene for alle de som nå ser at nettopp deres hus og boligområder står i fare som følge av at Korridor øst er valgt.

Også Hamar Arbeiderparti bør bestrebe seg på å slutte rekkene. Gruppeleder Grete Solli holdt etter vårt syn et av debattens beste innlegg. Hun poengterte betydningen av å betone de ulike alternativenes fordeler i diskusjonen. Hamar Ap valgte også å stemme subsidiert for Korridor øst, og viste på den måten at det å få dobbeltsporet til Hamar er viktigere enn å vinne trasévalget. Det er en ansvarlig holdning som ikke har preget alle partiene.

Hamar Arbeiderblad kunne i går fortelle at det murres i rekkene i Hamar Ap, og det varsles et etterspill for de representantene som brøt med partiets kulvertvedtak. Å slutte rekkene betyr også at alle slike planer bør legges bort. Morten Aspeli og de andre utbryterne må ha den samme rett til å stemme etter egen overbevisning som alle andre i denne saken. Slike politiske avstraffelser må høre fortiden til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.