Sylvia Brustad sier til Hamar Arbeiderblad at hun ikke vil utelukke at hun kan komme til å si ja, hvis hun blir spurt om å være Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Hamar ved neste kommunevalg. Sylvia Brustad er ikke kjent for å slenge rundt seg med slike utsagn i tide og utide. «Ingen kommentar» ville slik sett vært et mer forventet svar. Derfor velger vi å tolke dette som et signal om at Sylvia Brustad vil være en aktuell ordførerkandidat, hvis Hamar Ap vil ha henne.

Når Sylvia Brustad velger å holde døra på gløtt, er det en god nyhet både for Ap og Hamar-politikken. Arbeiderpartiet har for fjerde gang opplevd å tape et valg for By- og bygdelista og Einar Busterud. Det betyr at det må gjøres en langt bedre jobb ved neste kommunevalg. Med sin tunge bakgrunn som statsråd i fire departementer og næringslivsbakgrunn fra Kjell Inge Røkkes Aker-konsern, vil hun utvilsomt tilføre det politiske liv i Hamar betydelig kompetanse.

Det er fire år til neste kommunevalg, og altfor tidlig å utpeke noen ny frontfigur. Aller først må partiene evaluere valgkamp og valgresultat. Men allerede nå åpner Morten Aspeli for at det ikke er han som står øverst på valglisten til Hamar Ap om fire år. Det er en fornuftig uttalelse, som gir muligheten for en åpen debatt om hvem partiet er best tjent med å ha på topp. Ser vi på Arbeiderpartiets øvrige ledersjikt, er det vanskelig å få øye på noen som kan gi Sylvia Brustad konkurranse. Vi håper derfor Hamar Ap tar med seg signalet fra Brustad når strategien for valgseier i 2019 skal legges.

Les også
NYHET Slik kan Ap gjenerobre Hamar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00