Erik Kristiansen tåler å bli kalt en drittsekk, sover godt om natta og har ikke snev av dårlig samvittighet. Ingen kan med andre ord beskylde den tidligere fagforeningsmannen og streikelederen for å være tynnhudet.

Men det er andre som synes det er merkelig at den tidligere lederen for Heismontørenes fagforening nå er i konflikt med nettopp sin gamle fagforening. Ja, Kristiansen har fått streikende arbeidere på nakken. Så langt har det gått at 18 ansatte i heisfirmaet Orona streiker for sin rett til en tariffavtale. Erik Kristiansen representerer ledelsen i Orona, og finner ingen grunn til å innvilge kravet til de streikende heismontørene.

I stedet henviser han til at det foreligger en lokal avtale i bedriften som gir de ansatte en årslønn på mellom kr 640.000 og 700.000 kroner i året. Den synes han er så god at tariffavtale er unødvendig. Men man skal vel ikke kunne kjøpe seg fri fra avtaleverket med god lønn, Kristiansen?

En tariffavtale er blant de grunnleggende rettighetene til arbeidsfolk, sier Jarl Kurud, leder for LO i Hamar. Det tror vi Erik Kristiansen egentlig er enig i han også, hvis han tenker 22 år tilbake i tid. I 1996 gjennomførte heismontørene en av de lengste streikene i norsk historie, fordi NHO ville erstatte den eksisterende tariffavtalen med en ny. «NHO ønsker å ta rotta på oss», sa Erik Kristiansen som den gangen var en kampvillig tillitsvalgt heismontør. Og han understreket: Det var ikke lønna heismontørene kjempet for, men rettighetene i den eksisterende tariffavtalen.

Det er ikke vanskelig å være enig med Jarl Kurud i at det å nekte de ansatte en tariffavtale er forkastelig. Enkelt sagt undergraver Erik Kristiansen det han oppnådde som fagforeningsleder for noe tiår siden. I tillegg stiller samme Erik Kristiansen til valg ved kommunevalget neste høst for Stange Arbeiderparti. Det er ikke saker som dette partiet hans trenger for å vinne det som kan bli en krevende valgkamp. Kristiansen gjør klokest i komme til enighet med fagforeningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.