Etter lengre tid i tenkeboksen og varsel om at de ville «vente og se», kom Einar Busterud og By- og bygdelista likevel på banen denne uka: De sier nei til bygging av ny dobbeltsporet jernbane i Hamars strandsone, den såkalte korridor én.

Valgkampen er i gang. Dermed viste det seg at det ble vanskelig for en politisk ringrev som Einar Busterud å sitte på gjerdet og vente på Jernbaneverkets utredning og konsekvensanalysen av tre forskjellige traséalternativer – selv om det er det Hamars kommunestyre har vedtatt å gjøre. Nå viser det seg at BBL heller mot det østlige traséalternativet.

Mens Venstre lenge har vært ivrige forsvarere av jernbanefri strandsone og Høyre, med ordførerkandidat Knut Fangberget, har vært tydelige i sitt syn på hvor den framtidige jernbanetraseen gjennom byen bør ligge, har Arbeiderpartiet valgt å ikke flagge noen favoritt – ikke minst fordi meningene innad i paritet er delte. Men i takt med at kommunevalget i september nærmer seg, blir det selvfølgelig viktigere og viktigere for Hamars innbyggere å vite hva partiene står for. Hvem skal de stemme på? Hvilken ordførerkandidat vil fremme deres jernbaneønske?

Trasédebatten er et helt uunngåelig tema i valgkampen. Busterud ser at velgerne er usikre og ber om tydelige svar. I tillegg vet han at Arbeiderpartiet har et flertall av folket med seg i saken om håndballhallen og ettergivelsen av Storhamars gjeld – der BBL har gått imot. Hallen er altså «Aspelis sak». Og nettopp fordi Ap er tause og ulne i togtrasé-spørsmålet, gjør det jernbanesaken til en god sak for Busterud. Ved å nå ta et tydelig standpunkt her, har han mulighet til å ta velgere ikke bare fra Aspeli, men også fra Høyre og ordførerkandidat Fangberget. Det kan vise seg at dette hoppet ned fra gjerdet er et taktisk smart trekk fra BBL. Hvor lenge kan Aspeli da vente med å flagge sitt sporvalg?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.