Det blir et par usedvanlige timer for Storhamar og for idretten i Hamar i kveld fra klokka 19.00. I løpet av denne superkvelden kan det bli lagt grunnlag for det som kan bli en stor måned for toppidretten i byen. Begge klubbens topplag, ishockeygutta og håndballjentene, skal samtidig ut i sluttspillkamper som blir avgjørende for vegen videre mot høydepunktet, finalen.

For bare en snau uke siden var det nok kun de mest innbitte supporterne som trodde at det skulle bli en sjuende og avgjørende semifinalekamp mellom Storhamar og Vålerenga i kveld. Etter innledning med tre strake tap, hadde Vålerenga «matchball» i den fjerde kampen. Men hockeygutta har virkelig vist at det nytter å fortsette å stå på og ikke gi opp. Tre strake seiere har gjort at laget i kveld kan bli historiske. Aldri tidligere har et lag kommet tilbake etter å ha tapt de tre første kampene i sluttspillet. En ekstra bonus hvis det blir finale, er at vi kan få en serie med «mjøsderbyer» mot Lillehammer. Også Lillehammer og Stavanger spiller avgjørende kamp klokka 19.00 i kveld.

Håndballjentene innleder sin sluttspillserie i kveld. Den er langt kortere enn ishockeyguttas. Storhamar møter Vipers i Kristiansand i kveld og Stabæk 23. april i en kvartfinalepulje der vinneren går videre. Med seier i kveld blir kampen mot Stabæk trolig en puljefinale. Vinneren møter Byåsen eller Larvik.

Det er beundringsverdig hvordan begge de to topplagene har klart å stå oppreist gjennom den økonomiske motvinden de har strevet seg gjennom de siste årene blant annet med poengtrekk for begge lagene. Det står fortsatt igjen å måtte ta betydelige tak for lagene. Men det gode med suksess i sluttspillet er ikke bare spenning og underholdning for oss andre. Det gjør også utrolig godt økonomisk.

Den første finalekampen i ishockey går fredag. De to neste går søndag og tirsdag. Da blir det akkurat plass til serieåpning med HamKam mandag. Hvis alt går vegen fra klokka 19.00 i kveld, kan det bli travle dager for distriktets idrettsinteresserte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.