Det blir et par usedvanlige timer for Storhamar og for idretten i Hamar i kveld fra klokka 19.00. I løpet av denne superkvelden kan det bli lagt grunnlag for det som kan bli en stor måned for toppidretten i byen. Begge klubbens topplag, ishockeygutta og håndballjentene, skal samtidig ut i sluttspillkamper som blir avgjørende for vegen videre mot høydepunktet, finalen.

For bare en snau uke siden var det nok kun de mest innbitte supporterne som trodde at det skulle bli en sjuende og avgjørende semifinalekamp mellom Storhamar og Vålerenga i kveld. Etter innledning med tre strake tap, hadde Vålerenga «matchball» i den fjerde kampen. Men hockeygutta har virkelig vist at det nytter å fortsette å stå på og ikke gi opp. Tre strake seiere har gjort at laget i kveld kan bli historiske. Aldri tidligere har et lag kommet tilbake etter å ha tapt de tre første kampene i sluttspillet. En ekstra bonus hvis det blir finale, er at vi kan få en serie med «mjøsderbyer» mot Lillehammer. Også Lillehammer og Stavanger spiller avgjørende kamp klokka 19.00 i kveld.

Håndballjentene innleder sin sluttspillserie i kveld. Den er langt kortere enn ishockeyguttas. Storhamar møter Vipers i Kristiansand i kveld og Stabæk 23. april i en kvartfinalepulje der vinneren går videre. Med seier i kveld blir kampen mot Stabæk trolig en puljefinale. Vinneren møter Byåsen eller Larvik.

Det er beundringsverdig hvordan begge de to topplagene har klart å stå oppreist gjennom den økonomiske motvinden de har strevet seg gjennom de siste årene blant annet med poengtrekk for begge lagene. Det står fortsatt igjen å måtte ta betydelige tak for lagene. Men det gode med suksess i sluttspillet er ikke bare spenning og underholdning for oss andre. Det gjør også utrolig godt økonomisk.

Den første finalekampen i ishockey går fredag. De to neste går søndag og tirsdag. Da blir det akkurat plass til serieåpning med HamKam mandag. Hvis alt går vegen fra klokka 19.00 i kveld, kan det bli travle dager for distriktets idrettsinteresserte.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00