Klubben hadde invitert beboerne på Åkershagan asylmottak på kamp. Dermed fikk 120 mindreårige asylsøkere en stor opplevelse i en tid hvor de fleste av dem lever i uvisshet om hvor deres framtid ligger.

Initiativet kom som en følge av at lagkaptein Christian Larrivee og noen andre spillere besøkte de unge asylsøkerne på nyttårsaften. Dette møtet gjorde åpenbart inntrykk på Storhamar-spillerne. Den gesten klubben nå har vist er et viktig bidrag i den debatten vi har fått om hvordan Norge skal kunne ta imot et stort antall asylsøkere.

Det har vært sagt mye om å ta imot asylsøkerne med vennlighet og raushet. Ofte blir det med ordene. Men grunnleggende sett handler dette om å invitere flyktningene inn i vårt samfunn. Derfor er gårsdagens hockeykamp med 120 unge asylsøkere på tribunen en toveis markering.

Det viktigste er selvsagt at ungdommer fra helt andre deler av verden fikk en opplevelse av hva vintersport betyr her i landet. Den andre siden av dette er signalet Storhamar sender ut til omverdenen om hvordan man kan møte situasjonen med økt tilstrømning av asylsøkere. Mange kan åpne dørene for å vise fram hva som finnes. Klubben på Hamar vest har gjort det. Slik skaper et idrettslag godt omdømme, og gjør noe viktig i lokalmiljøet utover det å vinne kamper og titler.

Les også
SPORT HATV: Sidaq (16) og 120 asylsøkere fikk gladmelding i Storhamar-garderoben.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.