Stengt skolekjøkken. Stengt svømmehall. Og nå stenges også gymsalen ved Moelv ungdomsskole. Det er ikke lenger en nyhet at Ringsaker kommune har et gigantisk etterslep på vedlikehold av skolebyggene sine. Men det er likevel grunn til å stoppe opp ved det faktum av Moelvs største skole må stenge fordi takkonstruksjonen utgjør en fare for elevene.

Rådmann Jørn Strand erkjente i fjor at etterslepet på vedlikehold for skoler, barnehager og basseng utgjør 202 millioner kroner. Det har tatt altfor lang tid før ansvarlige ledere i kommunen har erkjent de faktiske forhold.

Så skal det i sannhetens navn sies at det de siste to periodene har vært tatt tydelige grep for gjøre noe med situasjonen. Realiteten er vel også at kommuneledelsen ikke lenger hadde noe valg. Forfallet ble skjøvet fram i tid så langt som mulig. Når skoler og basseng må stenge går det ikke lenger an å vente til neste års budsjett.

Rådmann Jørn Strand og ordfører Anita Ihle Steen (Ap) har bygget fire nye skoler. Ytterligere tre er igangsatt. Den kritiske situasjonen for barn og unge vil med andre ord bedre seg over tid. Men det er grunn til å spørre om det går fort nok, når bygg må stenge slik vi nå opplever i Moelv. Helt klart er det at arbeidet har blitt igangsatt altfor sent. Arbeiderpartiet har hatt makten i Ringsaker siden dannelsen av kommunen. Det er med andre ord ingen andre å skylde på når dagens kommuneledelse skal forsøke å ta igjen alle de tapte årene hvor skolebyggene fikk forfalle.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.