Det var ingen overraskelse. Overraskelsen var at Jernbaneverket ber Hamar kommune vurdere om Riksantikvaren har rett til å komme med innsigelse mot Korridor vest. Riksantikvaren har som kjent innsigelse mot Korridor vest både med og uten kulvert.

Denne innsigelsen kom uventet på alle som har vært involvert i Intercity-prosessen. Det har ikke kommet noen antydninger om at Riksantikvaren ville legge ned innsigelse, til tross for at direktoratet har vært med i høringsprosessen.

Vi kan derfor forstå at det reises tvil om Riksantikvaren har oppfylt kravene til medvirkningsprosessen, som tilsier at man skal signalisere uenigheter så tidlig som mulig. Skal prosessene ha nødvendig tempo bør staten klare å fange opp ulike meninger om planprosessen så tidlig som mulig. Når det gjelder dobbeltsporet til Hamar har Riksantikvaren og Jernbaneverket åpenbart ikke kommunisert.

Men vi synes Jernbaneverket henvender seg til feil instans når Hamar kommune oppfordres til å avvise Riksantikvarens innsigelse. Jernbaneverket bør vite, og er nok også smertelig klar over, at minst halvparten av representantene i kommunestyret ønsker seg Korridor øst. Da er det mildt sagt umusikalsk å forvente at Hamar kommune skal avvise en innsigelse som gir et ørlite håp om at stasjonen til slutt vil ende ved Vikingskipet. I denne saken må staten rydde opp selv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.