Arbeiderpartiets gruppeleder Grete Solli er ikke fornøyd med at minoritetsspråklige elever nektes å få norskundervisning sammen med jevnaldrende ungdommer på Hamar Katedralskole. Derfor vil Arbeiderpartiet fremme et eget forslag når budsjettet for Hamar kommune skal vedtas. Solli mener kommunen må ha rom for å bevilge 360.000 kroner til dette formålet.

Vi er på linje med Hamar Arbeiderparti i denne saken. Ekstrabevilgningen er liten sett i forhold til den samfunnsmessige betydningen av å få til god integrering av minoritetsungdom.Vi vet mye om de store kostnadene samfunnet betaler når integreringen ikke er vellykket.

Samtidig tror vi det er viktig å gjøre dette til et nasjonalt spørsmål. Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) sier til Hamar Arbeiderblad at hun vil ta denne saken opp i Stortinget. Saken er ikke unik for Hamar. Når staten bare dekker 80 prosent av utgiftene til skoleplass for denne ungdomsgruppen, er det mange kommuner som sliter med å finne budsjettdekning. Da er det lett å velge den billigste løsningen.

I forbindelse med Stortingets behandling av integreringsmeldingen vil SV foreslå at statens dekning av kostnader øker fra 80 til 100 prosent. Med utgangspunkt i Hamars situasjon synes vi dette bør være en viktig sak for hele hedmarksbenken. Her er det en mulighet til å slå et slag for god integrering, samtidig som kommunene får frigjort budsjettmidler til sin kjerneoppgaver.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.