Det er fullt opprør blant de ansatte ved distriktskontoret til NRK Hedmark og Oppland. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen fikk ikke tilslutning fra Stortinget for den lisensøkningen han ønsket seg. Nå må det kuttes i budsjettene. Dette rammer NRK Hedmark og Oppland, hvor 11 redaksjonelle årsverk forsvinner. Redaksjonsklubbens leder Anne Næsheim er forbannet, og sier hun ikke lenger har tillit til distriktsdirektør Grete Gynnild Johnsen.

Klubblederens reaksjon er forståelig. Det er hennes jobb å slåss for arbeidsplassene, og det er ingen tvil om at Innlandet rammes hardt i kuttplanen. Vi er mer tvilende til de politiske utspillene som har kommet i kjølvannet av nedbemanningen.Senterpartiets leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum valgte å ta saken opp i Stortinget. Hans parlamentariske leder Marit Arnstad mener NRK-styret burde behandlet kuttplanen. Det er ikke politikernes jobb å detaljstyre ressursene til NRK. Det vet nok både Vedum og Arnstad godt. Dette smaker av politisk frieri ved inngangen til kommunevalgkampen. Vi synes denne saken er uegnet som valgflesk. NRK-kuttene kan synes som en god distriktspolitisk sak å kaste seg på. Men det er på Stortinget rammene for NRK legges. Der ble saken avgjort i statsbudsjettet.Vi er opptatt av å beholde et sterkt NRK. Det er viktig for vårt samfunn å ha en allmennkringkaster som leverer innhold av høy kvalitet til alle grupper i befolkningen. Derfor forsvarer vi også NRK-lisensen, fordi den har stor betydning for NRKs posisjon. Men verken NRK-sjefen eller NRK-ansatte kan regne med kontinuerlige lisensøkninger i årene som kommer. Også NRK må ta de tunge takene det er å prioritere ressursene enda bedre enn de gjør i dag. Når de ansatte ved NRK Hedmark og Oppland er rystet over at hver femte medarbeider må gå, bør man ta en kikk på de øvrige mediehusene i regionen. Samtlige har vært gjennom nedbemanningsrunder de siste årene som er langt tøffere enn det NRK nå får kjenne. Også NRK må regne med at det blir hardere kamp om ressursene i framtida.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.