Signalene fra Sirkula-ledelsen er i alle fall positive. Det meldes om færre steder hvor søppel ikke er hentet, og forrige uke var antall klager helt nede i under en prosent. Det står i sterk kontrast til situasjonen i slutten av januar, da det kom over 200 klager hver dag. Det er ikke akseptabelt når man har ansvaret for all søppelhenting i de fire kommunene i Hamar-regionen.

Kritikken mot RenoNorden har vært sterk. Selskapet hadde en svært dårlig start. Sjåførene var ikke godt nok kjent med rutene sine, og etter hvert har RenoNorden også måttet innrømme brudd på arbeidsmiljøloven. Nå er det satt inn flere folk på bilene. Var driften underbemannet fra start, for å holde kostnadene nede? Mye kan tyde på det, når vi ser de positive endringene som følger av at det er satt inn en hjelpemann på flere av rutene i tillegg til mer avlastning når antall timer blir for høyt.

Det har kommet krav om å avslutte avtalen med RenoNorden. Mange har fryktet situasjonen i Oslo, hvor det private selskapet aldri fikk kontroll. Nå ser det ut som det ikke ender slik på Hedmarken. Det er det all grunn til å være fornøyd med. Etablering av et rent kommunalt foretak ville være en uhyre krevende jobb.

Fortsatt venter vi på rapporten fra Arbeidstilsynet. Den vil fortelle om RenoNorden må gjøre større endringer i driften. Vi tror uansett man gjør klokt i å opprettholde en høyere bemanning, selv om det kanskje reduserer eiernes overskudd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.