Lokalbefolkningen på Strandlykkja slipper å betale bomavgift på E6, slik de hadde fått beskjed om av bompengeselskapet Vegfinans AS. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) grep direkte inn i saken før helgen, og lovte at de skal slippe å betale bomavgift inntil den alternative vegen for lokalbefolkningen er ferdig. Den skal etter planen stå klar først høsten 2016.

For innbyggerne på Strandlykkja er det en stor lettelse at saken ble avgjort så raskt. Bompengeselskapet mente det ikke lå innenfor deres mandat å gi fritak, og Strandlykkja Vel så for seg en lengre klagerunde med Statens vegvesen som klageinstans. For mange av beboerne ville det koste opp mot 6.000 kroner i måneden, når eneste atkomst til huset deres er gjennom bomstasjonen på E6.Vi vil gi honnør til samferdselsminister Solvik-Olsen (Frp) for hans resolutte inngripen. For en statsråd kan dette se ut som en liten sak i den store sammenheng. For mange politikere ville det være fristende å la byråkratiet gjøre jobben, og holde seg unna en slik enkeltsak. Solvik-Olsen har i stedet vist at han bryr seg om den situasjonen de tusen innbyggerne på Strandlykkja urettmessig hadde kommet opp i. Slikt styrker tilliten til politikere generelt.Så regner vi med at samferdselsministeren også synes det var takknemlig å få frigjøre noen fra bompengestasjonenes åk. Positive nyheter i så måte har jo vært mangelvare for Fremskrittspartiet i regjering.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.