Vi kan bare forsøke å forestille oss hvilken endring i livet dette innebærer. Men kampen mot Statens Pensjonskasse skulle bli den kanskje aller tøffeste, fortalte den tidligere Afghanistan-soldaten til Hamar Arbeiderblad på lørdag.

Nesten åtte år tok det etter amputasjonen av beinet før han fikk erstatningsoppgjøret. Bragstad forteller om hestehandel, en tung psykisk prosess, og Statens Pensjonskasse som nektet å forhandle om forlik, men som likevel tok initiativet til å komme til enighet da det bare var noen få dager igjen til rettssaken skulle starte.

Det er selvsagt komplisert å beregne hva som vil være framtidig inntektstap for en person som blir invalidisert. Men vi forventer at særlig soldater som er sendt på oppdrag i landets tjeneste, får en behandling som så langt regelverket tillater legger til rette for god livskvalitet for den skadelidte. Dessuten bør sakene avgjøres så raskt som mulig, slik at en soldat som er invalidisert for livet kan komme i gang med planleggingen av sin nye livssituasjon.

Åtte års saksbehandlingstid er svært lenge, og ikke i nærheten av det vi mener man bør kunne forvente fra Statens Pensjonskasse. Å nekte mekling inntil det bare er dager igjen til saken skal for retten, tyder på at Statens Pensjonskasse presser forsikringstakeren psykisk så langt det er mulig. Pensjonskassens ledelse vil dessverre ikke bidra til gi innsyn i hvorfor Bragstad har måttet kjempe i åtte år.

Når juridisk direktør Rune H. Kristoffersen sier at « ... de fleste saker blir løst på en måte som skadelidte og SPK er fornøyd med», er det vanskelig å set at det er en god beskrivelse på prosessen til Kjetil Bragstad. Saksbehandlere og advokater mangler forståelse for den skadelidtes situasjon, sier Bragstad. Det kan definitivt se ut som denne kritikken rammer Statens Pensjonskasse.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.