Hvor ligger egentlig hovedkontoret til Helse Sør-Øst? Formelt er det ingen tvil om at det statlige helseforetaket skal være plassert i Hamar. Distriktspolitiske hensyn er bakgrunnen for at det ikke skal ligge i Oslo. Men Østlendingen har avdekket at helsegiganten bruker sju millioner kroner på kontorplass i hovedstaden. Det gir grunn til å spørre om den reelle plasseringen ikke er i Hamar, men i Oslo.

Leder for Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum har utfordret helseminister Bent Høie (H) på hva som er den faktiske plasseringen av hovedkontoret til Helse Sør-Øst. Svaret er avslørende. 71 ansatte arbeider i Hamar og 70 har kontor i Oslo. Fem av åtte ledere har kontor i Oslo, mens bare to har tilholdssted i Hamar.

Som Vedum påpeker overfor Hamar Arbeiderblad betyr dette at 70 statlige arbeidsplasser som burde ligget i Hamar nå er plassert i Oslo. Dette er viktige kompetansearbeidsplasser som Hamar virkelig trenger, mens Oslo knapt vil merke fraværet av dem. Det er altså all grunn til å spørre hvorfor vedtaket fra 2007 om plassering av hovedkontoret i Hamar på denne måten undergraves i det stille.

Sp-lederen har valgt å ta spørsmålet opp i Stortinget. Vi forventer at helseminister Høie lover å følge opp intensjonen med å legge arbeidsplassene utenfor Oslo. Hamar er bare halvannen times togreise unna. Det er ikke akseptabelt at administrasjonen i Helse Sør-Øst på denne måten uthuler distriktspolitikken og undergraver Stortingets vedtak.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.