Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep (Smiso) får fortsette sitt viktige arbeid. Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) droppet kravet om tilbakebetaling av 612.000 kroner i statlig tilskudd. Konkurstrusselen har hengt over senteret siden det ble kjent at Smiso-ledelsen hadde brukt statlige midler til en sluttavtale for en tidligere daglig leder.

I går feiret ansatte og brukere i Smiso-lokalene med kake. Det har vært en krevende tid med stor uvisshet. Men når feiringen er over er det viktig at Smiso-styret tar innover seg den krystallklare beskjeden som følger vedtaket fra Bufdir.

Det påpekes at styrets handlemåter har medført risiko for at senteret må avvikles, og at den økonomiske situasjonen er betydelig svekket. Staten krever at vertskommunen og Smiso-ledelsen vurderer styrets sammensetning og kompetanse. Dette er sterk kritikk av styrets arbeid. Formannskapet i Stange kommune har kommet til samme konklusjon.

Hamar Arbeiderblad har avdekket graverende økonomiske forhold i Smiso gjennom flere år. Som Bufdir påpeker kunne mangelen på styring ført til konkurs. Derfor er det med bekymring vi registrerer at styreleder Thorleif Sørhol Nielsen ikke helt fanger signalene. Styrelederen opplever ikke vedtaket som et krav om avgang fra hele eller deler av styret. Både av hensyn til staten og Smisos omdømme må styret stille sine plasser til disposisjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.