Middelaldrende menn dominerer fortsatt i lokal- og fylkespolitikken. Onsdag fortalte HA at ni av ni gruppeledere i Hedmark fylkesting er menn. I Ringsaker kommunestyre, som teller 41 representanter, er gjennomsnittsalderen 50,1 år. Det er foruroligende.

De politiske partiene har en formidabel oppgave de neste fire årene med å få fram kvinner og med å rekruttere unge mennesker inn i politikken. I Ringsaker er det i ferd med på bli et demokratisk problem at gjennomsnittsalderen på folkevalgte i tradisjonsrike partier som Ap, Høyre, Sp og KrF er over 50 år.

Det begynner å flere tiår siden AUF og Unge Høyre sørget for god rekruttering til politikken i Ringsaker. I dag er partienes ungdomsorganisasjoner dessverre for lite aktive i den lokalpolitiske debatten. Gunn Jorunn Sørum (24) er den yngste politikeren i Ringsaker. Sp-representanten er ikke hentet fra Senterungdommen, men fra Norges Bygdeungdomslag. I denne organisasjonen drives det et bredt samfunnsorientert arbeid.

I mangel på oppslutning om de tradisjonelle partipolitiske ungdomsorganisasjonene bør moderpartiene i større grad lete etter å rekruttere samfunnsengasjerte unge mennesker fra frivillige ungdomsorganisasjoner. Dersom det ikke tas grep om rekrutteringen vil en reduksjon av størrelsen på kommunestyret i Ringsaker ganske snart tvinge seg fram.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.