Tallet på bønder som tar tidligpensjon er blitt nesten halvert de siste ti årene. Mens bortimot 1.500 bønder gikk over på tidligpensjon i 2005, hadde tallet sunket til bare 847 i fjor. Det skaper uro for rekrutteringen til landbruksyrket. Unge bønder slipper ikke til.

Den spesielle avtalen for bønder innebærer at de som overdrar gården til neste generasjon etter at de fyller 62 år, mottar penger direkte over jordbruksavtalen. Etter dette kan de ikke drive gården selv, men er fri til å arbeide der så mye de ønsker. Ordningen ble innført så langt tilbake som i 1999, og er ment å skulle stimulere bønder til å ikke bli sittende som eiere og drivere av landbrukseiendommen for lenge, men i stedet overlate den til neste generasjon. Ut fra statistikken konkluderer nå Landbruksdirektoratet imidlertid at pensjonsordningen kan se ut til å ivareta formålet stadig dårligere. Og det bør lyse ei varsellampe.

Man kan si det er vanskelig å argumentere for at folk skal presses ut av en jobb de liker og lever for. Det gjelder for bønder som for alle andre yrker, og i mange bransjer oppfordres folk til å skulle stå lenger i jobb nettopp fordi det er bruk for både kunnskap og kapasitet. Imidlertid er bondeyrket spesielt, siden det handler om forhåndsbestemt odel og overtakelse av en enkelt bedrift. Det er ikke bare å «starte for seg selv», på nytt.

Hvis ikke pensjonistene trekker seg ut, er det ikke plass til at nye kommer inn – med mindre de kjøper seg et annet, nytt gårdsbruk. Desto lenger første generasjon blir sittende med eiendommen, jo større risiko er det altså for at andre generasjon bli tvunget til å ta et valg som dytter dem helt ut av næringen og over i andre bransjer – rett og slett fordi de må foreta et yrkesvalg og tjene penger. Landbruksdirektoratet må derfor vurdere om ordningen er moden for revisjon, og om den er godt nok kjent for dagens bønder. Som matproduserende nasjon har vi ikke råd til at landbruksnæringen skal tappes for krefter ved at odelsjenter og -gutter, som i utgangspunktet er motivert for yrket, må velge seg over i andre bransjer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.