Til tross for at man sjelden hører menn omtalt som driftige, som om det å sette i gang og få til ting, er en medfødt egenskap hos menn, mens en unntakstilstand som krever spesiell omtale hos kvinner.

Vi legger likevel bort likestillingsperspektivet i denne sammenhengen. For det skal handle om folk som tør. Om Janiche Haugerud som tar over driften av Ilseng samfunnshus og om Siv Kolstad, som i forrige uke åpnet Kafé Nessundet i Tingnes, etter å ha mistet jobben i Hamar i fjor.

Lokalsamfunnene våre er avhengige av folk som Haugerud og Kolstad. Vi trenger mennesker med initiativ, evner og engasjement, folk som er uredde nok til å ta grep og tørre å følge en drøm. De holder liv i samlingssteder, viderefører tradisjoner og skaper nye, gode møteplasser som gir levende nærmiljøer og kommer oss andre til gode: første åpningshelg hadde Kafé Nessundet 400 gjester.

Det kommer ikke av seg selv. Det er hard jobbing, lange arbeidsdager, usikre inntekter. På Ilseng skal Haugerud formidle utleie av lokalene, administrere den daglige bruken av huset og levere mat til leietakere, i tillegg til cateringfirmaet hun driver. Kolstad og ektemannen har siden i fjor høst jobbet med å klargjøre Kafè Nessundet. Hele lokalet er totalrenovert inni, og det samme skal skje utvendig, inkludert nytt tak på «Brukiosken». Deretter kommer arbeidet med å fylle husene med innhold og aktiviteter. Da må gjestene gjøre sitt, tilbudene må brukes. Vi håper folk kjenner sin besøkelsestid!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00