Det er spennende tanker rådmann Stein Erik Thorud la fram for politikerne i formannskapet onsdag om sammenslåingen av Romedal og Stange ungdomsskoler. Framfor å bygge på og oppgradere dagens velbrukte skolelokaler, argumenterte han for nybygg plassert ved Stangehallen og Stange videregående skole. En slik utbygging blir mer kostbar enn å bygge på dagens lokaler og vil ta et år lengre tid, men rådmannen mener det er verdt å forsøke.

Et nybygg vil uten tvil gi langt bedre forhold for elever og ansatte som flytter fra over 50 år gamle og umoderne lokaler. Og det vil bli en nyetablering av en skole, framfor at en skole skal «flytte inn» hos en annen. Det må også ha betydning at den nye skolen blir liggende i et trafikknutepunkt med nærhet til E6 og fylkesveg 24, og atskillig nærmere Romedal. Med ny E6 kommer det også sammenhengende gang- og sykkelveg mellom Høgmyr og Starhellinga. En ny skole får også plassering i nær tilknytning til Stangehallen og Stange Idrettspark. Dette gjør at det ikke vil bli behov for å bygge ny gymnastikksal for den nye skolen.

Stange arbeider nå med en ny kommuneplan og er i startgropen for en lenge etterspurt sentrumsplan for Stangebyen. I denne sammenhengen kan arealet til dagens ungdomsskole bli viktig. Det har lenge vært snakket om behov for nye helse- og omsorgstiltak. Ungdomsskolen er nabo med Stange helse- og omsorgssenter. Tomta etter Østgård barnehage, der det i dag er blitt dagsenter for eldre, har vært aktuell. Men her er plassen liten. Og det er behov for flere sentrumsnære boligtomter. Ungdomsskolen er nabo med det forholdsvis nybygde boligfeltet på Kolstadjordet.

Det er ikke første gangen det er lagt fram tanker om kommunal bygging ved Stangehallen. Da det skulle bygges svømmehall rundt århundreskiftet, var området aktuelt. Den gangen hadde man ikke tid til å vente på en utredning. To-tre år senere, da det ble nødvendig å gjøre noe med Stange skole, ble det foreslått nybygg i området. Den gangen hadde man verken tid eller penger. Nå bør tida være moden for bygging her.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.