For den som måtte tro at distriktsopprøret vil gå over er partibarometeret for Hedmark som Hamar Arbeiderblad presenterer en kraftig vekker. Målingen som er utført av Sentio gir Senterpartiet en oppslutning i Trygve Slagsvold Vedums hjemfylke på nesten 30 prosent. Det er en framgang på 19 prosentpoeng fra siste stortingsvalg. Tydeligere kan det ikke sies at velgerne betrakter Sp-lederen som hærfører, når Distrikts-Norge tar kampen opp mot dem som oppleves som makteliten i Oslo.

Det er fristende å vende tilbake til landsmøtet i 2014 da Trygve Slagsvold Vedum ble valgt til tidenes yngste Sp-leder, 35 år gammel. Ledervalget havnet i skyggen av den bitre maktkampen mellom Ola Borten Moe og avtroppende leder Liv Signe Navarsete. Mange spurte om den nye lederen var i stand til å samle et splittet parti.

Spørsmålene har forstummet. Vedum har gjort Sp til et aggressivt politisk parti, som konsekvent forsvarer distriktene. Alle forsøk på sentralisering blir brukt som ammunisjon for å forsterke partiets posisjon. Og det skal sies at han har fått mye gratis av den sittende regjeringen. Kommunesammenslåing, politireform og ikke minst miljøministerens vraking av ulveforliket er saker som har skapt betydelig misnøye i Bygde-Norge.

Trygve Slagsvold Vedum har vist seg som en meget god demagog. Siden han ble valgt som partileder har han utviklet seg til å bli en av landets fremste politiske debattanter. Sjokkmålingen i Hedmark, kombinert med Sp-framgang på alle nasjonale målinger, tyder på at han er i ferd med å etablere konflikten mellom by og land som en av de store sakene ved det kommende stortingsvalget.

Vi er slett ikke enige med Sp-lederen i hans reformmotstand. Ved å motsette seg alle reformer er det etter vårt syn en fare for at Norge blir stående på stedet hvil. Men regjeringen har et problem når den ikke klarer å få oppslutning om endringene. Trygve Slagsvold Vedum sanker inn alle stemmene som følger i kjølvannet av misnøyen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.