Selvsagt er det da også slik at sykdom må behandles av profesjonelt personale. Men viktig er også de vi møter i den daglige virkeligheten, når legetimen er over. Drosjesjåførene for eksempel.

I Løten gjør drosjesjåførene en fremragende innsats for mennesker med demens, slik vi fortalte i Hamar Arbeiderblad i går. De møter de demente i de hverdagslige situasjonene hvor de ikke alltid er i stand til å ta vare på seg selv. Mange av drosjesjåførene i Løten har vært på kurs for å lære hvordan man behandler demensrammede mennesker. Dermed er de i stand til å løse de situasjonene som kanskje er vanskelige for mange.

Sjelesørgere og hobbypsykologer kaller sjåførene seg. De bistår også de eldre når de legger ut på handletur. Ikke rart Nasjonalforeningen for folkehelse er opptatt av det som skjer i Løten. Nå skal det spilles inn en film om hvordan man skaper er demensvennlig samfunn. Løten er i denne sammenheng en foregangskommune. Dermed er det naturlig at filmen spilles inn her.

Det er 78.000 mennesker i Norge som har en demenssykdom. Det vil bli mange flere. Det sier noe om hvor viktig det er at vi har kunnskap om denne sykdommen. Vi er mange som har noe å lære av den aktive holdningen drosjesjåførene i Løten viser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.