Flere andre saker er under opprulling etter at politiet fikk inn fire anmeldelser der nakenbilder eller seksualiserte bilder spres fritt på sosiale medier.

Politiet i Ringsaker gjør en prisverdig jobb når disse sakene nå tas til domstolene. I vår digitaliserte verden er spredning av innhold blitt noe vi alle kan gjøre raskt og med den største letthet. I mange ungdomsmiljøer er det stor uvitenhet om hvordan slik spredning av nakenbiler og seksualiserte bilder rammer de som er filmet eller avbildet.

De mister for alltid kontrollen over bilder hvor de er filmet i det som er en av de mest intime situasjonene man kan befinne seg i. I mange tenåringsmiljøer er det manglende forståelse for hvor dramatisk dette oppleves.

Nettopp derfor er det viktig at politiet tar disse sakene alvorlig, og bruker dem til å trekke tydelige grenser. Politiet i Ringsaker har åpenbart forstått betydningen av å agere. I vinter gjennomførte lensmann Terje Krogstad en rundtur på samtlige av kommunens ungdomsskoler for å snakke om dette alvorlige temaet. Nå tar man tak i anmeldelsene, etterforsker dem og tar dem til retten.

Også for dem som ulovlig deler filmer og bilder kan konsekvensene være store. I mange yrker kreves det plettfri vandel. Vil man inn i politiet, forsvaret, jobbe innenfor idretten eller omsorgsyrker vil den totale tankeløshet som utvises kunne koste dyrt. USA-studier er det også bare å glemme hvis man får slike saker på rullebladet.

Digitaliseringen spiller en stadig større rolle i livene våre. Sosiale medier har gitt oss nye muligheter til å utøve psykisk vold med stor rekkevidde. På samme måte utøves det seksuelle krenkelser som vi ser i sakene som nå kommer for retten. Politier har en viktig jobb i å vise oss hvor grensene går.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.