Det er kampen om det gode samfunnet Vedum utkjemper. Et samfunn hvor beslutningene tas nært der folk bor. Der folk møtes over kaffekoppen.

Meningsmålingene forteller at det fylkesleder Aasa Gjestvang på årsmøtet utropte til «et parti i særklasse», har truffet en nerve ute i distriktene. Til Nationen forteller partilederen om kaffekopp-strategien, samtalene over kaffekoppen som er det beste sosiale medium av alle. Kaffekoppen gir en kontrast så skarp som overhodet mulig, satt opp mot digitalisering, effektivisering og sentralisering av samfunnet.

Mange av oss har en forkjærlighet for en prat over kaffekoppen. Maktesløshet overfor EU-direktiver og statlig overstyring har over lang tid skapt grobunn for frustrasjon. Når regjeringen heller ikke klarer å kommunisere hvorfor kommunereformen på sikt vil gi bedre og likere tjenester, og hvorfor politireformen gir et politi som er bedre i stand til å møte stadig mer avansert kriminalitet, så blir det gode tider for partiet som forsvarer livet ute i distriktene.

Årsmøtet i Hedmark Sp viste et selvsikkert parti Valgkampen kan fort komme til å handle mye om sakene Sp er opptatt av. Og det er som kjent enklere å peke på hvor regjeringen feiler, enn å presentere egne løsninger på de store politiske utfordringene i vår tid. Alle kan se at lensmannskontoret er lagt ned og at storsykehuset ligger i nabobyen. At kampen mot organisert kriminalitet krever bedre styring av ressursene i politiet, og at sykehusene er avhengig av stadig flere spesialister er mindre håndgripelig.

Arbeiderpartiet og Høyre har to unge, fremadstormende statsrådsemner som sine toppkandidater i Hedmark. Anette Trettebergstuen og Kristian Tonning Riise er allerede en del av den politiske eliten i Oslo. Dette er valgkampen hvor de bør huske hvor de kommer fra. Hvis ikke kan de lett bli rammet av det sinte brølet fra bygdene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.